Ibland kan man bara inte sluta skratta...

image47
image48

Öppna

Det har hänt mycket på ridfronten. Äntligen, äntligen, äntligen sitter öppnorna! Som jag har kämpat men efter mycket slit och bråk kommer tillslut resultatet. Mariscala är en svår dam med MYCKET egen vilja. Hon är vek men samtidigt stentuff, vilket är en lite klurig kombination men tydligen väldigt karakteristiskt för spanska hästar. Ett tag envisades hon med att backa så fort det blev lite jobbigt för henne (tur att det finns ridbana med staket så att det tar stopp nånstans...) sen utvecklades det till bocksprång och hon har även ibland fått för sig att vägra stå still när man ska sitta upp eller rusa ivåg så fort jag kommit upp i sadeln. Men nu verkar alla dumheter ha lagt sig för ett tag, peppar peppar. Gångarterna har utvecklats hur mycket som helst och jag börjar till och med gilla hästen!








Mariscala (tagen med mobilkamera)


I helgen gick jag SIFs grundkurs i avel i Uppsala. Mycket lärorikt!

Skidtur

 
image45

Tro det eller ej men det är faktiskt snö i Umeå. Otroligt! (men det håller såklart redan på att töa bort) Så igår begav jag, Conny och P-O oss ut på en skidtur med gevär i högsta hugg ifall vi skulle stöta på några orrar. Det blev dock ont om villebråd då det ända djur vi fick se var en hackspett.


image44

Tänk att det alltid ska vara så svårt att göra upp eld. vi trodde ett tag att vi skulle bli utan korv och få bege oss hungriga hemmåt. När inte ens toapapper vill brinna så är det nåt fel men tillslut fick vi fart på elden och kunde grilla våra välförtjänta korvar.

När vi kom tillbaka till bilen och skulle ge upp och åka hem vad ser vi inte då? Jo sju stycken orrtuppar som flyger rakt över våra huvuden och skrattar hånfullt...
Men jag var ändå väldigt nöjd med dagen, trots dumma orrar.

Fjällen

Året 2008 började utmärkt med en vistelse i fjällen. 5 dagar i funäsdalen var precis vad vi behövde innan skolan skulle starta igen efter jullovet. Resan kan sammanfattas med orden mycket skratt, skogsåkning, blåst och snö, snö och snö!
Det började lite tveksamt. Vi blev tvungna att sova i bilen eftersom alla boenden var fulla, och eftersom jag råkade glömma sovsäckarna hemma blev det en kall och lång natt... De följande nätterna hade vi hyrt en stuga som tur var. Skidåkningen gick inte att klaga på. Det var helt suveränt underlag i backarna och det blev inte sämre av att det vräkte ner snö under hela tiden vi var där. Äntligen börjar telis-svängarna sitta åt båda hållen. Nu är det bara kortsvängarna som jag behöver öva på samt att ta fram modet så att jag vågar stå på i offpist och i hopp.
Våran skånska vän Daniel var med oss och jag kan bara inte sluta skratta i hans närvaro och det faktum att han aldrig hade stått på ett par skidor tidigare gjorde att jag led av ständig kramp i skrattmusklerna. Helt enkelt en lyckad vecka!

RSS 2.0