Fjälltur i Abisko

Under påskhelgen har vi varit på fjälltur i Abisko. På eftermiddagen på onsdagen åkte vi upp till Abisko och kom inte fram till Turiststationen förrän efter midnatt. Där mötte vi upp Fredrik och skönt nog hade han "fixat" ett gratis rum där som vi kunde tillbringa natten i. Dagen därpå begav vi oss på skidor upp mot tältlägret där vi skulle ha vårat "base camp". Enligt vår guidebok skulle det ta ca 2 timmar dit utan raster. För oss tog det 5 timmar inkl raster och vi hade inte 3 timmar rast om jag säger så... Däremot hade vi väldigt mycket packning som sinkade oss endel. Inte för att vara spydig Fredrik, men trodde du verkligen att vi skulle ha användning för 1/2 liter kanel?
Nästföljande dag försökte vi oss på att ta oss upp på toppen Giron men påväg upp fick vi se att ett oväder var på väg in så vi bedömde det bäst att vända. Väl nere igen var ovädret som bortblåst och det var återigen sol och helt målnfritt. Typiskt! Men man ska inte klaga, det var en lyckad dag ändå och vi fick ett härligt åk. Första natten tältade vi men den här natten sov vi i kåtan som fanns vid lägret eftersom det var väldigt trångt i tältet.
Dag två skidade vi mot en topp lite längre bort, Pallentjåkka. Conny och Fredrik tog sig upp på den medan jag var tvungen att vända. Pga närings- och vätskebrist var jag på hemskt dåligt humör och omotiverad som få så jag begav mig tillbaka till lägret istället.
Dag 4 gjorde vi ett nytt försök på Giron och den här gången gick det hela vägen. Avslutet blev ett underbart åk i en orörd backe med lössnö.
Dagen därpå återstod bara vägen ner till Turiststationen och bilresa hem.

                       

1. På väg upp till tältlägret, mycket packning
2. Vägval
3. Jag på fjället
4. Conny på Girons topp
5. En kort stund av dimma som fick oss att vända ner från Giron
6. Vissa branta sträckor fick vi ta av oss skidorna och traska
7. Fredrik fixar frukostgröt i tältet
8. Fredrik i motljus
9. Fredrik har istappar i skägget
10. Rast
11. Vi följde Bjärvens spår upp på Giron

Mitt hem är till salu!

Japp, mor och far ska sälja huset i Häggeby och flytta in till Bålsta. Klart att det kommer kännas lite konstigt, jag har ju alltid bott där men jag förstår dem. Nu när jag och Oscar har flyttat så är huset alldeles för stort för dem. Och så börjar de ju bli gamla och då kan det passa bra att flytta in till ett samhälle och ha alla bekvämligheter runt hörnet...

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/126489

RSS 2.0