Allt handlar om saker

Då var det bevisat - ALLA sporter är materialsporter! Jag som trodde att det i åtminstone löpning inte påverkade resultatet något vad man använde för grejor. Tänkte att så länge man använder ett par skor som är någorlunda avsedda för sportiga aktiviteter så kan det ju inte spela nån roll. Men så kom jag över ett par billiga nya löpdojjor och höll nästan på att ramla omkull när jag märkte att det inte tog tvärstopp för varje steg utan att det istället rullade frammåt och gav mig fart! Vilken skillnad, med de nya skorna orkade jag hela min runda, lätt som en plätt ( vilket även kan bero på att min kropp för första gången lydde min hjärna och inte valde att spurta den första kilometern och bli helt slutkörd utan hittade ett behagligt arbetstempo). Nu inser jag att mina gympadojjor från högstadiet har gjort sitt! Allt går mycket lättare bara man slänger ut några tusen på rätt grejor. Och tänk bara när jag får en pulsklocka, då kommer det gå ännu bättre...

Det blir bara bättre och bättre!

Det började med Bonde söker fru, som enligt mig ett av de få TV-program som är värda att ödsla sin dyrbara tid på att se. Nu ska Ensammstående mamma söker man börja. Jag hoppar av glädje, det här måste vara en av de mest intressanta saker som någonsinn visats. Tänk er bara en kedjerökande genomsliten 35-årig värmländska som säger: -Det viktigaste hos en man? Ja han ska vara snäll o gó och det är inget minus om han är snygg också...tihi... Och så är det viktigt att han kan mosa potatis och steka körv. Jag kan bara inte vänta tills det börjar!
Vad blir nästa stora TV-program? Sunkig ungkarl söker hemafru eller varför inte Småfet, tandlös morsgris söker 15-årig ryska?


Förresten bor det en igelkott under våran surfingbräda. Jag kan bara inte bestämma mig för vem jag ska döpa till Tagg; den eller min nyinköpta kaktus?!

Lofoten

Tidigt på morgonen på torsdagen 2/8 gick bilen mot Lofoten. Efter en hel dag i bil fick vi tillbringa natten hemma hos Lina i Kiruna. Kändes skönt när vi kom dit efter några oroliga mil med tom tank och inte en skymt av någon mack. Vi kunde tanka i 64,5 liter trots att tanken bara ska rymma 63 l!
Morgonen därpå åkte vi vidare via Narvik till Vesterålen där vi började med att besöka norra europas största sandstrand på Bleik och ta oss ett dopp i det otroligt varma vattnet (ca 12-13°C).
image20
Sandstanden på Bleik

På lördagens morgonen vandrade vi upp på ett berg med underbar utsikt ifrån.

Rast på berget

På eftermiddagen hade vi bokat in valsafari.
   
Kaskelottvalar

Nästa dag åkte vi söder ut till Lofoten och Svolvaer där vi åkte ut på en liten båttur i Trollfjorden.

Vi matade trutar från båten

På måndagen åkte vi ut med en fiskebåt för att fiska. Och oj vad mycket fisk vi fick. Jag drog upp den största, en sej på 5,22 kg!

Å när storfiskarn talar om hur stora fiskar hon får, ja da skarvar hon ingenting...

Därefter var det dags att börja resan hemmåt. Vi åkte färjan till Bodö och tog vägen över Arvidsjaur och Umeå hem. Han kila in och kika på våran nya lägenhet.

Om någon timme bär det av mot Danmark där vi ska tillbringa kommande vecka.

RSS 2.0