Världens bästa dag före dopparedagen!

Dan före dopparedagen kunde inte ha varit mer perfekt; skridskor i goda vänners sällskap! Och till råga på allt var isen helt underbar också, spegelblank och tjock. Vi åkte på en liten sjö norr om Uppsala där vi hittade en å som mynnade ut. Vi följde ån uppströms några kilometer innan vi gick iland, gjorde upp en brasa och grillade korv. Sen åkte vi tillbaka längs ån och tog vi ett varv runt sjön innan vi for hemmåt.

Nu på kvällen har jag, Conny och Orvar spelat Wii. Riktigt kul faktiskt och som pricken över i:et visade det sig att jag är en hejjare på golf (eller så hade jag bara nybörjartur). Jag och pappa högg oss en gran som jag och Conny klädde och la julklapparna under och vet ni vad? Jag ska nästan bara få jättestora paket, jag undrar vad det kan vara i dom...



GOD JUL♥

Saffranspannkaka

Idag, medan jag har varit i skolan på förmiddagen och ridit på eftermiddagen, har Conny varit hemma och gjort diverse hushållssysslor. Han har tvättat och städat samt lagat avancerad mat; saffranspannkaka och efterrättspaj! Ingen av oss hade tidigare ätit saffranspannkaka men det var mycket gott. Det påminde om en blandning av tjockpannkaka, ostkaka och lussebullar. Efterättspajen är gjord av päron, honung och mandelmassa och ser jättesmaskig ut. Den ska vi ge oss på senare ikväll.

I onsdags avslutades immunologikursen med en tenta. Den var SVÅR och STOR. Vissa, inklusive jag själv, hade inte hunnit svara på alla frågor när tiden (4 timmar) var slut och fick lämna in den ofärdig. Känns sisådär med jag hoppas verkligen att jag är godkänd. Hela den kursen har varit jobbig och det har mer kännts som en 10 p kurs inklämd på 5 veckor än den 5 p kurs som det var. Det var en inte alltför engagerad Moa som till sin fasa insåg att nästa kurs skulle börja med heldag dagen efter, alltså i torsdags. Tror att vi alla hade behövt åtminstone en dag ledigt men nu är det bara att köra på, än är det inte jullov. På den här kursen som också bara är 5 p ska vi göra 3 case, 1 hemtenta och en vanlig tenta hur vi nu ska hinna med det.

RSS 2.0