TV-kändisar

En klasskompis till Conny sjunger i kören i SVTs program Psalmtoppen. Innan inspelningen igår ringde han och frågade om vi ville vara publik eftersom det var ont om folk. "Sitta och applådera i en studio kan vi väl ställa upp på" tänkte vi och åkte dit. Man kan utan att överdriva säga att vi sänkte medelåldern där med 50 år. Det visade sig att vara "publik" inte bara innebar att applådera utan vi skulle vara en sorts kör också och SJUNGA! Vi fick ett häfte med psalmer som varken Conny eller jag någonsin hade hört tidigare men det var bara att klämma i så gott det gick. När vi började inse vad vi hade gett oss in på var det för sent att dra sig ur. Till råga på allt blev vi strategiskt placerade nära den riktiga kören också eftersom de ville ha unga fräscha ansikten mot kameran.
Vi satt bänkade idag klockan 19 för att se programmet och om vi kommit med på bild och nog syndes vi allt. Hade vi blivit informerade om allt detta när vi blev tillfrågade om vi ville vara plubik hade vi nog aldrig gått med på det men så här i efterhand känns det lite kul. Så nu kan man lägga till TV-kändis i sitt CV.

Mannen som kunde tala med hästar

Ibland blir man så fashinerad av en händelse att hela ens liv ter sig lite mer meningslöst än vanligt. Förra helgens Monty Roberts-clinic var en sådan händelse. Hur kan man vara så duktig? Och framför allt, varför är inte jag det?
Han visade bland annat arbetet med en svårlastad häst. För att kunna transportera hästen till clinicen hade ägarna varit tvungna att droga hästen och det hade ändå tagit en bra stund att få in den i transporten. Monty arbetade hästen i ca 20 minuter, sen travade den själv in i transporten! Gubben är otrolig!

TACK Lena för biljetterna!

Utemässa

Idag tog vi bilen på en liten tripp till Örnsköldsvik och gick på utemässan som var där. Dagen började dåligt med att vi valde en dyr parkeringsplats en bit ifrån mässan för att komma fram till den och se att det fanns massa platser där - gratis... Men det kunde vi bjuda på för vi lyckades komma in för 20 kr istället för 120 kr. Mässan var helt ok, som mässor brukar vara - man kommer dit med höga förväntningar men inser ganska snabbt att det inte är så spännande och åker hem utan att ha köpt en enda vettig grej. Vi åkte dock vidare till Naturkompaniet och där gjorde vi klipp nr 2. Vi hittade nämnligen superbilliga varuprover från Icebreaker (bla en likadan väst som Conny köpt för 1300 kr för några månader sen som nu kostade 350) som vi bara var tvungna att köpa. Och till råga på allt lyckades jag fixa personalrabatt till oss!

Imorgon ska vi på Monty Roberts-clinic.

RSS 2.0