Häst!

Äntligen har jag hittat en häst att rida här uppe! Var iväg för första gången i söndags och hade väntat mig en 15-årig nordsvensk men det blev ett 5-årigt PRE sto istället. Det var nog tur att jag jag var inställd på nordis annars hade jag nog dragit mig ur innan. Gångerna som jag suttit på annat än islänning, nordsvensk eller fjording kan nämligen räknas på en hand så jag måste erkänna att jag är lite rädd för "stora-spinkiga-hästar". Men jag är bara glad att det blev så här. Känns som en stor utmaning och det kan behövas den här tråkiga hösten.
I alla fall så är ägaren en väldigt duktig instruktör för akademisk ridning (http://www.ridkonst.nu) och meningen är att jag ska ta en lektion i veckan för henne och lära mig träna hästar på det akademiska sättet (som också är helt nytt för mig) och sen träna hästen själv däremellan. Jag är superpeppad! Blir mest markarbete till att börja med eftersom hästen är under inridning men det ska bara bli jätteroligt.

Snö

Imorse när vi vaknade och tittade ut upptäckte vi att marken var alldeles vit! Det var bara någon centimerer slasksnö men ändå snö. Barnen i oss vaknade till liv och rusade ut och började bygga snögubbar. Ponykick hjälpte till på sitt sätt genom att kissa på snöbollarna samt stjäla våra vantar.

RSS 2.0